250cc kilpuri

Kilpapyörät, mopot ja muut kaksipyöräiset joita malleina löytää

Valvoja: FCMA Moderaattorit

Avatar
Tomi Ketola
Heller
Viestit: 2
Liittynyt: 24.04.2013 23.16

250cc kilpuri

Viesti Kirjoittaja Tomi Ketola » 03.08.2013 22.10

Elikkä, nyt kun projekti alkaa pikkuhiljaa hahmottaa itseään eteenpäin, rohkenee jo asiasta tulla muillekin huutelemaan, syteen tai saveen. Olen jo pitkään seurannut MotoGP-sarjaa, (kai senkin voi tässä kohtaa harrastukseksi katsoa), ja kiinnostuin tässä hiljan seuraamaan 'pikku-luokkia' samoissa määrin kuin kuninkuusluokkaakin. Yhtäkkiä löysinkin itseni tulostimen ääreltä nippu paperiarkkeja kourassani, mitään (lähellekään) tarkkaa replikaa en suunnitellut mistään pyörästä, mutta jonkinmoisen Moto3-luokkaan soveltuvan pyörän ajattelin toteuttaa.
Kuva
Eräänä iltana aloinkin jo silppuamaan valurankoja, ja pikkuhiljaa alkoi runko ottaa muotoaan. Tässä on vähän matkittu KTMn runkoa..

Kuva
Hahmottelua Honda RC211n keulalla ja 250 Näsärin keinulla.

Kuva
Keinuhaarukka menee siis omaan malliinsa, joten tähän patentoin oman swingin. Mielessä on pyörinyt lähinnä yksipuolinen haarukka, jotta kaipa semmoinen pitää väsätä.

Kuva
Kuva
Hetken intoilun jälkeen hymyni hyytyi, ''Moottori?''. Ei taida semmoista mallia ollakaan, josta saisi kaksipuolikkaan 4-t koneen, ei ainakaan omiin silmiin ole koskaan pistänyt (?). Saati sitten, että raaskisiko kyseenlaista mallia uhrata tähän, vastaus on jyrkkä EI. Mielijohteesta aloin silppuamaan RC211n konetta, yllä tähänastiset tulokset.
Kuva
Pakoaukko sojottaa siis taaksepäin, näin jää muhkeasti tilaa ruisku-systeemeille ja ilmanotolle sun muille.

Hmm, unohtuikohan jotakin? Todennäköisesti, joten kysymyksiä ja mielipiteitä sekä varsinkin ehdotuksia otetaan aina vastaan! :wink:
Tästä jatketaan.

Avatar
Juho Mäkirinne
AirFix
Viestit: 581
Liittynyt: 07.02.2010 18.29
Paikkakunta: LPR

Re: 250cc kilpuri

Viesti Kirjoittaja Juho Mäkirinne » 03.08.2013 23.45

Hyvältä näyttää alku :thumbup: Kun jaksat vaan huolellisesti tehä loppuun asti niin varmasti tulee hyvä.

Avatar
Petri Kokkonen
AirFix
Viestit: 179
Liittynyt: 05.03.2013 01.21
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: 250cc kilpuri

Viesti Kirjoittaja Petri Kokkonen » 12.08.2013 21.52

Pakko nostaa hattua, on sulla sen verran hieno "palapeli" työn alla. :) ainakin alku näyttää lupaavalta.

Avatar
Tomi Ketola
Heller
Viestit: 2
Liittynyt: 24.04.2013 23.16

Re: 250cc kilpuri

Viesti Kirjoittaja Tomi Ketola » 29.08.2013 21.56

Iltaa! Vaikkei projektia juuri ole ehtinyt/viitsinyt/jaksanut työstää opiskelujen ja 1/1-scaalan projektien painostuksesta, on kumminkin aina välillä leikitty Pelle Pelotonta:
Kuva


Kuva
Swingin raakatyöstö on siis alkanut, vielä pitää silputa metrikaupalla valurankaa rakennusaineiksi.

Kuva
Vannekaan ei ole piinalta säästynyt, long story short; oli tarkoitus lämmön avulla siirtää napaa 'ulommas', lopulta puolat ja keskiö sulivat muodottomiksi. Siitä sitten hätäpäissään patentoimaan uutta tilalle... ja viilaahan se vielä huutaa.
Juho Mäkirinne kirjoitti:Hyvältä näyttää alku :thumbup: Kun jaksat vaan huolellisesti tehä loppuun asti niin varmasti tulee hyvä.
Huolellinen ei valitettavasti kuulu sanavarastooni, mutta eiköhän tämä tästä :lol:
Petri Kokkonen kirjoitti:Pakko nostaa hattua, on sulla sen verran hieno "palapeli" työn alla. :) ainakin alku näyttää lupaavalta.
Suuret kiitokset, toivottavasti vain riittää mielenkiinto ja motivaatio, saati sitten taito ja tuuri sekä kärsivällisyys loppuun asti.

Vastaa Viestiin