Markkinapaikan ohjeet ja säännöt - lue ensin

Jos kaapissa on jotain ylimääräistä, voit kertoa sen täällä

Valvoja: FCMA Moderaattorit

Avatar
Vepi Aalto
Ylläpitäjä
Viestit: 1792
Liittynyt: 15.01.2006 13.39
Paikkakunta: Hyvinkää
Viesti:

Markkinapaikan ohjeet ja säännöt - lue ensin

Viesti Kirjoittaja Vepi Aalto » 23.01.2012 01.27

Myydään/ostetaan/vaihdetaan alue on kaikenlaisen pienoismallitavaran kauppapaikka. Alueella saa tehdä kauppaa koottavien auto-, lentokone-, sotilaskalusto-, figuurimallien jne. lisäksi myös die-cast malleilla.

Kaikkia "ei pienoismalli" tavaroita varten on perustettu uusi osasto torialueen alle, johon lähetetään sekä myynti-, että ostoilmoitukset. Myynti-ilmoituksen otsikko aloitetaan "M:", ostoilmoituksen otsikko aloitetaan "O:". EI kummin kaiman siskon veljen anopin auton tai muunkaan tavaran linkkejä huutonettiin/nettiautoon/tori-piste-fihin, ainoastaan OMA myytävä tavara.


Markkina-alueen yleiset kaupankäynti- ja ilmoitussäännöt:

1§ Yksi ilmoitus per käyttäjä
Jälleenmyyjille sallitaan kaksi, jos on tarvetta (esim. mallit ja maalit). Muille tapauskohtaisesti, mutta jokaiselle ilmanputsarille on turha laittaa omaa ilmoitusta. Ne tullaan poistamaan.

2§ Kaikki muutokset alkuperäiseen viestiin
Ei uusia tuotteita ketjun loppuun. Päivitykset voi ilmoittaa muokkaamalla otsikkoa esim: "Myydään romua *Päivitys 31.1.*"

3§ Otsikko
Ilmoituksille mahdollisimman kuvaava otsikko, mutta älä kuitenkaan yritä tunkea kaikkea tavaraa siihen. Ei HUUTOA eikä huutomerkkejä.

4§ Lyhyt ja ytimekäs ilmoitus
Ylimääräiset liirumlaarumit pois, mutta itse myytävästä tuotteesta mahdollisimman paljon tietoa. Näin säästyt turhilta kyselyiltä. Erityisesti raato-/romukaupassa mahdollisimman tarkka kuvaus ja mieluiten kuvien kanssa. Hintatieto pakollinen, älä myöskään unohda kertoa toimitustavasta!
Ostaja huom! Mikäli hinnan perässä on "Tarjoa!/Saa tinkiä", silloin saa, ja pitääkin tinkiä. Muussa tapauksessa hinta on se jonka myyjä on ilmoitukseen laittanut, joten turha tarjota kymppi sis. postit (tai muuten vain rutista hinnasta).

5§ Yksi nosto kuukaudessa
Ennen uutta nostoa poista vanha viesti. Tämän voi tehdä viestin oikeassa alakulmassa olevalla rastilla. Vasta sitten lisää uusi viesti. Tavoitteena että jokaisessa myyntiketjussa on vain aloitusviesti ja max. 1 nostoviesti.
Useampi nosto /kk johtaa koko ilmoituksen poistoon varoituksen jälkeen!

6§ Kaikki tiedustelut ja kommentit yksityisviestillä
Vain ketjun aloittajan sallitaan lisätä viestejä ketjuun. Ei ”laitoin yv” –viestejä! Varmista että asetuksissasi on yksityisviestit –kohdassa täppä ja pop-up tai sähköposti-ilmoitus päällä jos et niitä muuten muista tarkistaa. Mikäli yksityisviestien lähettämisessä on ongelmia, ota yhteys ylläpitoon.

7§ Ilmoitusten vanheneminen
Yli 6kk vanhat ilmoitukset poistetaan, mikäli niitä ei ole nostettu tai pidetty muuten aktiivisina (päivitys tulee käydä ilmi otsikosta)

8§ Kun kaupat on tehty
Poista tiedot ilmoituksesta tai jos koko ilmoitus on tarpeeton, laita otsikkoon Myyty/ Ostettu/ Saa poistaa.

9§ Palaute
Palautteelle on avattu oma alue 01/2013. Jokainen käyttäjä ja kaupankävijä on vapaa avaamaan viestiketjun henkilökohtaiselle palautteelleen alueen sisään. Näin risut ja ruusut saadaan helpommin lajiteltua henkilöittäin.