Tietoa yhdistyksestämme

FCMA eli Finnish Car Modelers Association on riippumaton yhdistys autopienoismallien harrastajille ja alasta kiinnostuneille henkilöille. Yhdistykseen voivat liittyä kaikki alasta kiinnostuneet iästä tms. riippumatta.
Yhdistys on rekisteröity 12.8.1998 Vantaalla, ja perustajina olivat Marco Planting, joka toimi vuosia yhdistyksen puheenjohtajana, varapuheenjohtajana oli Juha Airio, sihteerinä Heikki Kotiranta ja rahastonhoitajana Hannu Vuorio.

Tällä kokoonpanolla siis yhdistys aloitti toimintansa 1998. Vuosien varrella henkilöt ovat muuttuneet, mutta toiminta
on säilynyt samansuuntaisena.
Yhdistyksen tarkoitus on määritelty suoraan sääntömallista lainaten:

” Edistää ja levittää pienoismalliharrastusta, kohottaa jäsentensä taitoa harjoittaa harrastustaan sekä koota pienoismallien rakentajat yhteiseen toimintaan"
Tarkoituksen toteuttamiseksi yhdistys
- harjoittaa koulutus- tiedotus, kokous- ja kustannustoimintaa
- järjestää pienoismallinäyttelyitä ja muita harrastukseen liittyviä tilaisuuksia
- on yhteistoiminnassa muiden alan järjestöjen kanssa
Toimintansa tukemiseksi yhdistys voi ottaa vastaan lahjoituksia ja testamentteja, omistaa toimintaansa varten tarpeellista kiinteää ja irtainta omaisuutta, järjestää maksullisia näyttelyitä ja muita tilaisuuksia, sekä toimeenpanna asianmukaisen luvan saatuaan arpajaisia ja rahankeräyksiä.”

Yhdistyksellä on kaksi vuosikokousta, kevät- ja syyskokous, joihin kaikilla jäsenillä on oikeus tulla ja tehdä ehdotuksia toiminnan kehittämiseksi. Näihin jäsenet saavat kutsun.

Vuonna 2018 yhdistyksen hallitus koostuu seuraavista henkilöistä
- Jarkko Antikainen (puheenjohtaja)
- Kai Keskinen (rahastonhoitaja)
- Juuso Rosenberg (webbisivujen ylläpitäjä)
- Kaisa Yli-Lassila
- Jukka Petrov